Decoflor

Om oss

decoflor-1041.jpg

OM BUTIKEN

decoflor_logo.jpg

Decoflor startade sensommaren 2009. Min idé var att öppna en blomsterbutik med fokus på miljövänligt odlade blommor och mer nytänkande buketter och dekorationer. Idag är nästan allt vi har i butiken miljömärkt eller lokalt odlat. Vi har också satsat på tillbehör med mycket hög kvalitet som tex svensktillverkade ekologiska doftljus, svensktillverkade kort på miljöpapper och vaser från Skrufs glasbruk i Småland.  

Vi köper inte hem färdiggjorda buketter utan allt binder vi själva. Vårt jobb är att vara kreativa och det är då det blir som bäst - när floristen får skapa.

 

Från 2 juli 2018 övergår butiken till att bli mer blomsterateljé, butik och kursverksamhet och i början av veckorna jobbar vi med alla förbeställningar, uppdrag, kurser/workshops och företagskunder och butiken är sedan öppen torsdag 14-18, fredag 10-18 och lördag 10-14.

Du kan alltid köpa blommor av Decoflor under de dagar de är stängt men vi behöver ha din beställning innan kl  13 och det går att hämta den i butiken eller hos några av våra samarbetspartners som vi kommer överens om innan. Bäst är att maila din beställning till karin@decoflor.se alternativt ringa 016-141400.

Behöver du en blomma snabbt och har glömt att beställa så finns möjligheten att köpa en bukett från oss hos Birgitta på Ordna&Inreda på Köpmangatan 50, och den butiken finns bara 100 meter från Decoflor.

Det finns också blommor i vår andra butik på Ecoflor- Retuna Återbruksgalleria.

Har du butik eller salong och vill bli återförsäljare av våra buketter så hör av dig till oss för mer information.

Inom kort kommer vi också lansera en webbshop med våra produkter där du kan beställa alltifrån en födelsedagsbukett, krukväxter och begravningsblommor.

Vi satsar också mer på begravningsblommor så boka gärna in ett personligt möte där vi kan gå igenom i lugn och ro vad som önskas.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda mer kurser och workshops både på Decoflor och Ecoflor så håll utkik för snart lanserar vi höstens program. Och vi är öppna för förslag också för samarbeten så vill du hålla en kurs eller en föreläsning och göra det i en blomstrande miljö så kontakta oss gärna.

 

Det vi slutar med är bröllopsblommor och det är pga alla andra tjänster vi erbjuder tar all tid.


decoflor-1058.jpg

karin

Ägare av Decoflor och delägare i Ecoflor på Retuna. 
Utbildad florist och Visual Merchandiser


Våra varumärken består bl.a. Lovely Linen, Bergs Potter, klinta doftljus, Skrufs glasbruk m.fl.

Lovely Linen

Lovely Linen

Bergs Potter

Bergs Potter

Blanche doftljus

Blanche doftljus

Skrufs

Skrufs